fbpx
Skip links

De impact van videomarketing voor de makelaardij

Videomarketing is hip. Mensen nemen visuele informatie 60.000 keer sneller op dan tekstuele informatie volgens Frankwatching. De makelaardij leent zich uitstekend voor het gebruik van video. Wil je weten wat de beste methode is om videomarketing in te zetten? Lees dan onderstaande blog.

“Bij online videomarketing gaat het om het promoten van merken, producten of diensten door middel van video.” – Frankwatching

Videomarketing is de toekomst. Even wat feiten en cijfers op een rijtje:

  • 74 procent van de online berichten zijn video’s
  • Video’s worden 10 keer vaker gedeeld dan tekst en afbeeldingen gecombineerd
  • YouTube heeft ongeveer 1 miljard gebruikers, dat is een derde van het internet
  • Elke minuut wordt er 48 uur aan video geüpload op YouTube
  • Via Facebook kijken 500 miljoen mensen elke dag meerdere video’s
  • Snapchat-gebruikers bekijken samen meer dan 10 miljard video’s per dag

Niet gek dus dat ook steeds meer makelaars de kracht van videomarketing inzien. Brok Makelaars uit Almelo en Maarten van Vliet Makelaar uit Haarlem zetten videomarketing op een goede manier in. Zij plaatsen van elke woning een woningvideo op hun Facebookpagina’s (zie onderstaand het voorbeeld). Hierin laten ze heel duidelijk de sfeer van een woning zien. Of je dit zelf moet maken of hier beter een partij voor in kunt huren wordt besproken in “Social Media voor makelaardij uitbesteden of zelf doen“.

Video van Brok Makelaars

Video van Maarten van Vliet Makelaar

Video van Klaver Makelaardij

Vastleggen van een gevoel

Een woningvideo van ongeveer een minuut zegt al zoveel meer dan een aantal foto’s of een tekst. Het gevoel in een huis, een duidelijker beeld van de hoeveelheid ruimte, interieur, exterieur, de sfeer en voorzieningen in de wijk. Alles wat een potentiële huizenkoper wil zien. Door een video heeft een koper een veel realistischer beeld hoe het is om in dat specifieke huis te wonen.

Een band met je klant

Mensen willen mensen volgen. Daarom is het een goed idee om naast woningvideo’s ook persoonlijke video’s te plaatsen op social media. In persoonlijke video’s ben je zelf te zien in beeld. Met persoonlijke video’s geef je jouw makelaarskantoor een gezicht en zorg je ervoor dat klanten het gevoel krijgen dat ze je beter kennen. Een soort warm welkom of een gesprek met een goede vriend. Groot voordeel hiervan is het groeiende vertrouwen van je klanten in jou als makelaar.

De vloggende makelaar

Ook vloggen wordt populairder in de vastgoedwereld. Sommige makelaars filmen hoe zij zelf een woning bezichtigen anderen bespreken bepaalde onderwerpen via video. Een voorbeeld van een vloggende makelaar is Makelaar Victor. Deze makelaar uploadt elke maand een korte video waarin hij een onderwerp bespreekt zoals wat betekent de afkorting k.k, hoe hij een appartement taxeert of wat er besproken wordt bij een notaris. Hierdoor geeft hij de klanten een kijkje achter de schermen.

Makelaar Victor

Word vaker gezien

De algoritmes van bijvoorbeeld Facebook, Instagram en LinkedIn zijn zo gebouwd dat berichten met een video vaker in een tijdlijn worden getoond. Met een bericht met een video heb je dus een groter bereik. Plaats wel je video’s op elk platform, oftewel native. Dat houdt in dat de video direct geüpload moet worden op elk social mediakanaal en er dus geen YouTube linkje gedeeld moet worden. Veel platformen laten berichten met een link naar een video veel minder vaak zien dan een bericht met een direct geüploade video.

Wil je meer weten over het succesvol inzetten van social media voor makelaars? Lees het in onze uitgebreide blog.

Al met al dus genoeg redenen om zelf videomarketing in te zetten. Ga jij zelf aan de slag met filmen of besteed je dit liever uit? Lees meer over Social Media voor makelaardij in onze whitepaper. Download hem nu!

Bronnen
https://www.frankwatching.com/archive/2016/11/25/effect-visuele-content-infographic/

https://www.frankwatching.com/archive/2009/11/09/videomarketingstrategie-hosted-versus-posted-video/