fbpx
Skip links

Software voor makelaars: 5 must-have tools

De tijden van flyeren en volkskranten zijn voorbij, in het digitale tijdperk ben je als makelaar afhankelijk van de software waar je met werkt. Deze software kun je helpen met je alledaagse taken, marketing, sales en nog veel meer.

Door het grote aantal beschikbare tools zie je soms het bos door de bomen niet meer… Dat snappen we en daarom hebben we een selectie gemaakt van de meest waardevolle tools voor makelaars. Lees in deze blog over 5 software voor makelaars tools die zéker het overwegen waard zijn.

1: Basis software voor makelaars: CRM-pakketten

CRM-pakketten zijn de basis van de digitalisering van makelaars en zijn van grote meerwaarde wanneer je de concurrentie voor wil blijven. Een CRM-pakket zorgt ervoor dat je eenvoudig contactgegeven op kunt slaan.

Ook kun je gemakkelijk woningen vanuit je CRM-pakket toevoegen aan je website, nieuwsbrief en allerhande communicatie die je de wereld in stuurt. Bekende CRM-pakketten die makelaars (kunnen) gebruiken zijn o.a:

 • Realworks
 • Goes & Roos
 • Yes-Co
 • Skarabee
 • Kolibri
 • Pyber

2: Canva

Canva kan worden ingezet als design-tool om afbeeldingen te maken en te ontwerpen. Je kunt bijvoorbeeld YouTube banners maken, mooie Instagram stories en posts of omslagfoto’s voor Facebook.

Door het gebruiksgemak van Canva hoef je geen designer te zijn om afbeeldingen te bewerken of op het juiste formaat te krijgen. Ook voor beginners is Canva eenvoudig in te gebruiken.

Ik hoor je jezelf al afvragen ‘en waar haal ik het beeldmateriaal om te bewerken dan?’. Niet elke makelaar heeft de mogelijkheden om eigen beeldmateriaal aan te leveren.

Om dat op te vullen zijn stockfoto’s van websites zoals Pexels en Unsplash erg handig. De afbeeldingen zijn van erg goede kwaliteit en het aanbod is ook heel erg breed.

3: Nexxtmove

Natuurlijk kan Nexxtmove hier niet ontbreken. Wil je eenvoudig de meest conversieverhogende marketingtools inzetten? Dan kun je dit met Nexxtmove zeker doen.

Je krijgt bij e-mail:

 • Kant & Klare content
 • Koppeling met je CRM-pakket
 • Elke maand een nieuwsbrief klaargezet

Bij Nexxtmove social krijg je:

 • Kant-en-klare content
 • Koppeling met je CRM-pakket
 • Unieke woningpresentatie door een gridsysteem
 • Al je social media vanuit één tool

Bij elk abonnement krijg je standaard gratis onze profile tool! Waardoor jij meer inzicht krijgt in wie wil verhuizen.

4: Videolicious

Videolicious is een handige tool die je helpt om binnen no-time professionele video’s te maken. Deze tool kun je inzetten voor verschillende doeleinden: het maken van open huis video’s, het filmen van een interview met de verkoper óf om je eigen promotievideo’s mee te kunnen maken.

Video’s heeft zich al bewezen als een modern en efficiënt medium om je klanten te bereiken en een goed beeld van je makelaarskantoor weer te geven.

5: Matterport

Matterport maakt het mogelijk om real-time 3D beelden te maken van gebouwen. Deze tool biedt de mogelijkheid om als het ware een virtuele bezichtiging te doen.

Verkopers van woningen kunnen dit erg waarderen omdat hun woning echt goed in de spotlight komt. Je doet het anders dan de gemiddelde makelaar en dat gaat via word-of-mouth heel snel rond.

Hoe verhoog ik met software voor makelaars mijn zichtbaarheid online?

Na het lezen van deze blog heb je verschillende interessante inzichten vergaard over welke tools je kan gebruiken om leuke content te produceren in de makelaardij.

Maar natuurlijk wil je ook dat deze content door zoveel mogelijk mensen gezien wordt. Het ideale medium daarvoor is social media, waardoor je gratis top-of-mind blijft en als resultaat meer aanbod gaat maken.