fbpx
Skip links

MakelTalk: Smullen van je nieuwsbrief

Hallo, hier Gert van Dorsten van MakelTalk. Vandaag wil ik het hebben over “hoe je er voor kunt zorgen dat je klanten smullen van je nieuwsbrief”.

Nut van een nieuwsbrief

Het nut van de nieuwsbrief is duidelijk, blijf in contact, dan blijf je Top of Mind. De nieuwsbrief-ontvanger ziet ALTIJD je naam, dat is goed!

Misverstand over nieuwsbrieven

Allereerst wil ik een misverstand uit de wereld ruimen, namelijk dat jouw klant niet op jouw nieuwsbrief zit te wachten!

Deze vrees is pas terecht – als je niets interessants te vertellen hebt.

Goed onderwerp nieuwsbrief: ‘Failliet’

Ik maak wel eens de grap, dat als je titel is dat je kantoor failliet is, dat zeker weten 100% van de nieuwsbrief-ontvangers je nieuwsbrief leest. Kijk voor de aardigheid ook eens op de cover van de Privé, de titels zijn altijd een trigger om toch binnen in te gluren!

Houd in gedachten dat de mailbox net zo wordt gelezen als de krant, de koppen worden gescand en de interessante zaken worden gelezen.

Uiteraard heeft je nieuwsbrief een ijzersterke titel en bevat een helder indeling.

10 tips voor je nieuwsbrief

Ik geef je nu nog 10 andere tips om jouw nieuwsbrief onweerstaanbaar te maken!

1. Laat zien wat je doet als makelaar

Geef jouw nieuwsbriefontvangers een exclusief ‘kijkje achter de schermen’. Wat doe je? Waar loop je tegen aan? Wat heb je meegemaakt? Geef ze inzicht in de zaken waar je als makelaar dagelijks mee te maken krijgt.
Veel consumenten denken dat een makelaar gemakkelijk en veel geld verdient, laat zien wat je er voor doet!

2. Communiceer een nieuwe dienst

Hebben jullie bijvoorbeeld een eigen verhuisauto in bedrijf genomen? Communiceer dit en geef aan dat iedereen die een huis koopt of verkoopt via jullie kantoor deze bus gratis mag gebruiken.

3. Marktinformatie

Als de kwartaalinformatie weer beschikbaar is, geef hier dan commentaar op en projecteer dit op je eigen woonplaats. Licht er wellicht een wijk uit en geef aan dat je kantoor hier een stevige rol in gespeeld heeft. De expertstatus van je kantoor komt hier positief voor het voetlicht. Laat eens een keer een wethouder aan het woord!

4. Geef je kantoor een gezicht

Laat medewerkers aan het woord over de functie die zij bekleden binnen het kantoor. Wat is hun passie en wat voor rol spelen woningen en de klanten hierin? Plaats er uiteraard een foto bij. Hierdoor krijgen lezers van de nieuwsbrief een band met de medewerkers van je kantoor.

5. Klantreviews

Tevreden klanten zijn meestal bereid om dit door te vertellen. Dit kan in artikelvorm met een foto eventueel aangevuld met een filmpje.
Houdt je reviews van Funda of “Wie is de beste makelaar” in de gaten en bij leuke/bijzondere beoordelingen, vraag dan aan je klant of je dit in de nieuwsbrief mag zetten, liefst met een filmpje van ca. 30 sec. opgenomen met je telefoon. Het enige wat je hoeft te doen is de klant te vragen antwoord te geven op de vraag: “Kunt u in een paar zinnen aangeven waarom u tevreden bent over onze dienstverlening”. Mensen vinden het prettig om ervaringen van anderen te lezen of te horen, dit is goed voor het vertrouwen in je bedrijf.

6. Organiseer regelmatig een prijsvraag

en communiceer de uitkomst (met een foto) ook in de nieuwsbrief. Bijvoorbeeld: ‘Ken je stad of dorp’ en laat een foto zien van een karakteristiek onderdeel van een gebouw ergens in je stad of dorp. Of vraag naar de totale verkoopopbrengst van een aantal woningen welke je de afgelopen maand hebt verkocht. Degene die er het dichtst bij zit ontvangt een dinerbon van bijv. € 50,00 voor een 3 gangen-diner voor 2 personen bij een lokaal restaurant. De restaurant eigenaar krijgt gratis reclame en wil wellicht tegemoetkomen in de kosten. Even een foto maken van de overhandiging van de cheque en je hebt weer een leuk artikel voor de volgende keer met wederom een prijsvraag met nieuwe woningen. Zorg dat dit gedeeld wordt op social media. De communicatie van de winnaars gaat via de nieuwsbrief. Als je dit goed oppakt, dan kan het maar zo zijn dat mensen uit gaan zien naar je volgende nieuwsbrief omdat ze nieuwsgierig zijn naar de uitkomst en wie er gewonnen heeft.

7. Informeer de mensen over lokaal nieuws

Zorg dat je goede contacten hebt met de lokale krant en dat je op de hoogte blijft van lokale ontwikkelingen.
Wat speelt er rondom een nieuwe wijk.
Maak afspraken met een lokale verslaggever, dat deze maandelijks zelf een artikel in je nieuwsbrief plaatst. Jij kunt aan hem een inlogcode beschikbaar stellen binnen MakelMail. Dit betekent “geen werk”, maar wel groot gemak!

8. Productaanbiedingen van derden

Treedt in overleg met bouwmarkten, keuken- en badkamerleveranciers en vraag hen een advertorial te schrijven over bijvoorbeeld een nieuw product met daar aan gekoppeld een interessante aanbieding. Als deze bedrijven hier een vergoeding voor betalen, dan kan dit extra inkomsten genereren.

9. Negatief nieuws is ook nieuws

Probeer negatief nieuws te verpakken in nieuws met een positieve draai. Bijvoorbeeld een dalende woningmarkt is vervelend voor de verkoper, maar een kans voor de koper.
Om met Johan Cruyff te spreken: “Elk nadeel heb z’n voordeel”.

10. Gebruik plaatsnaam in onderwerpregel

Laat in de indien mogelijk in de onderwerpregel de naam van de stad, dorp of wijk terugkomen. Dit geeft herkenning en de klant denkt “dit gaat over mij”. Pas het artikel overeenkomstig aan.

Blijf je het ondanks deze tips lastig vinden om lokale artikelen te schrijven, informeer dan eens bij lokale tekstschrijvers naar de mogelijkheden. Over het algemeen zullen de kosten erg mee vallen.

Dit was voor vandaag MakelTalk – Met meer plezier meer omzet in je makelaardij!