fbpx
Skip links

MakelTalk: Open Huis beheersbaar

Hallo, hier Gert van Dorsten van MakelTalk. Vandaag wil ik het met jullie hebben over het aantal verkopers dat meedoet met het open huis. Vaak hoor ik van makelaars, dat zij “open huis moe” zijn. Dat is jammer, want aspirant woningkopers vinden de open huizen dag heerlijk om laagdrempelig woningen te bekijken. En dat is juist waar het mee begint, die aspirant kopers!

Als we dan even door redeneren, hoe komen we aan meer en eerder contact met aspirant kopers? Juist, door meer woningen mee te laten doen aan de open huizen dag! Dan is de volgende vraag hoe, hoe bereiken we dat iedere verkoper mee doet? Ik ga je 5 TIPS geven om de organisatie van het open huis beheersbaar te maken en zo in te richten dat elke verkoper mee wil doen!

Tip 1. Maak het Open Huis tot een essentieel onderdeel van je verkoopproces

Leg in je verkoopgesprek uit dat het open huis heel belangrijk is in het verkoopproces. Trek het breder en vertel dat het open huis een primaire bron is om in contact te komen met aspirant kopers. Bezichtigers bij andere woningen kunnen zomaar de koper van de eigen woning worden!

Tip 2. Systematiseer het organiseren van je Open Huis

Organiseer je open huis niet ad hoc, maar maak een draaiboek. Zodat iedereen van je kantoor weet wat er wanneer moet gebeuren en door wie. Je wordt nu nooit voor verrassingen geplaatst en je kunt na ieder open huis het draaiboek verder verfijnen.

Tip 3. Maak ook een draaiboek voor de verkoper

Maak ook voor de verkoper een draaiboek en leg uit wat de verkoper kan doen en waarom. Vooral de administratieve afhandeling is belangrijk. Want je wilt natuurlijk wel de contact gegevens van de bezichtiger krijgen!

Tip 4. Geef aandacht aan verkoper en aan de kijker

Er is een gezegde, alles wat je aandacht geeft groeit! En dat werkt zeker zo in de relatie met je opdrachtgever, maar ook met de aspirant koper.

Om je een idee te geven wat je kunt doen zal ik wat voorbeelden noemen:

  • Stuur een “succes” sms voordat het open huis begint
  • Iedere verkoper ontvangt een Goodiebag met verassende dingen
  • Laat je neus zien tijdens het open huis en bezoek iedere woning
  • Iedere bezichtiger ontvangt een attentie met daaraan een leuke bedankkaart met uitleg over de verdere communicatie. Onderdeel van de communicatie kan een enquête zijn over de mening van de bezichtiger. Onder de inzenders wordt een diner cheque verloot.

Tip 5. Communiceer het succesverhaal

Het vertellen van je successtory van het open huis is erg belangrijk.

  • Vertel op je website en in een extra nieuwsbrief het resultaat, X woningen meegedaan, Y aantal bezoekers, Z woningen verkocht.
  • De winnaar van de diner cheque wordt genoemd.

Succes met je volgende open-huizen-dag!

Dit was voor vandaag MakelTalk – Met meer plezier meer omzet in je makelaardij!

Meer succes met je online marketing? Download dan nu de whitepaper over e-mailmarketing