fbpx
Skip links

In the pocket! Nexxtmove is Privacy Verified!

In the pocket! Nexxtmove is Privacy Verified!

Wij zijn trots, want onlangs hebben wij het Privacy Verified certificaat in ontvangst mogen nemen. Graag leggen wij aan je uit wat het Privacy Verified certificaat precies inhoudt en wat het voor onze gebruikers betekent.

Privacy Verified, wat is dat precies?

Voordat wij het Privacy Verified certificaat in ontvangst mochten nemen, dienden wij aan te kunnen tonen dat onze organisatie en ons product voldoen aan de AVG-wetgeving. De AVG-wetgeving is sinds mei 2018 in heel Europa van kracht. Deze wet is ter vervanging van de voormalige Wet Bescherming Persoonsgegevens (WPB) en versterkt de positie van betrokkenen. Mensen van wie hun gegevens worden verwerkt, hebben door de AVG-wetgeving nieuwe privacyrechten gekregen en hun bestaande privacyrechten zijn versterkt.  

Nexxtmove is van voor tot achter onderzocht en beoordeeld aan de hand van de AVG-criteria. Wij zijn trots dat zowel onze organisatie als ons product voldoen aan de privacy eisen die de AVG-wetgeving stelt. Overigens is dit niet iets eenmaligs. Er wordt jaarlijks een controle uitgevoerd om na te gaan of Nexxtmove nog steeds aan alle eisen voldoet en dus het Privacy Verified logo mag blijven voeren.

Aan welke criteria voldoet Nexxtmove?

Wij hebben onder andere aan kunnen tonen dat wij de interne privacy-documentatie op orde hebben, denk hierbij aan zaken als de verwerkersovereenkomst. Daarnaast hanteren wij een duidelijke, specifieke bewaartermijn voor persoonsgegevens. Op die manier worden gegevens niet onnodig lang opgeslagen. Ook laten wij betrokkenen (o.a. onze gebruikers) weten voor welke doeleinden de persoonsgegevens worden gebruikt/bewaard.  

Op het moment dat wij nieuwe software ontwikkelen, houden wij er rekening mee dat de instellingen privacy-proof zijn. Tevens nemen wij maatregelen om ervoor te zorgen dat de persoonsgegevens die via ons platform worden geregistreerd, beveiligd zijn.

Als wij vanuit een gebruiker het verzoek krijgen om bepaalde gegevens in te zien of te verwijderen, geven wij daar vanzelfsprekend gehoor aan.

Bij Nexxtmove zit je goed!

Wij houden niet alleen rekening met de AVG-wetgeving als het gaat om onze gebruikers, maar ook als het gaat om de klanten van onze gebruikers. Bijvoorbeeld de websitebezoekers of nieuwsbriefontvangers van een makelaar. Wij denken actief met onze gebruikers mee op het gebied van privacybescherming van hun klanten en faciliteren onder andere in een cookiemelding voor op de makelaarswebsite.  

Wil je ook graag weten hoe wij omgaan met de AVG in combinatie met e-mailmarketing? Lees dan onze blog Nexxt Mail en de AVG, zo regelen we dat in de praktijk.