fbpx
Skip links

Gebruik van video verbetert je nieuwsbriefstatistieken!

Dagelijks maken ruim 1 miljoen Nederlanders gebruik van YouTube. We kunnen er niet omheen, online video werkt. Dus waarom zou je dat niet wat vaker inzetten in je nieuwsbrief. Het maakt je nieuwsbrief nóg leuker voor de lezer en geeft je statistieken een enorme boost!

E-mailmarketing en online video’s

Eind 2015 deed één van ‘s werelds grootste aanbieders van marketing automation software, HubSpot, onderzoek naar verschillende aspecten van Visual Content Marketing, waaronder ook video. Hieruit kwamen een aantal interessante resultaten naar voren als het gaat om gebruik van video in nieuwsbrieven:

  • Alleen het vermelden van het woord ‘video’ in het nieuwsbriefonderwerp kan het aantal opens verbeteren met 19%
  • Het doorklikpercentage van een nieuwsbrief kan met 65% toenemen wanneer er een video wordt geplaatst in een nieuwsbrief
  • Een nieuwsbrief mét video blijkt een stuk lezenswaardiger te zijn. Het aantal afmeldingen verminderde met maar liefst 26%

Video onderwerpen voor jouw makelaardij

Statistieken die er bepaald niet om liegen! Ga eens aan de slag om te kijken wat een video doet met jouw nieuwsbrief. Nexxt Mail geeft je graag een aantal leuke onderwerpen waarmee jij aan de slag kunt. Dit is wat jouw nieuwsbrieflezers willen zien:

  1. Heeft jouw makelaardij een nieuw pand in de verkoop genomen? Maak er eens een video van! Zo laat je jouw nieuwsbrieflezers een woning beleven.
  2. Gun jouw lezers een kijkje achter de schermen. Hoe ziet de dag van een makelaar eruit?
  3. Geen betere ambassadeur voor jouw makelaardij dan een tevreden klant. Laat eens een klant aan het woord.
  4. Gaat er binnenkort een nieuwbouwproject in de verkoop? Prikkel de nieuwsgierigheid van je klanten met een sneakpreview.
  5. Behandel eens een vraag die regelmatig aan je gesteld wordt. Laat iedere keer een andere specialist binnen jullie makelaarskantoor aan het woord. Zo krijgt jullie makelaardij echt een gezicht

Voor Nexxt Mail gebruikers is het toevoegen van YouTube video’s zeer eenvoudig.  Geïnspireerd door bovengenoemde suggesties? Ga dan aan de slag en geef jouw nieuwsbrief wat extra’s met een video.

Meer weten over E-mailmarketing voor de makelaardij?

Download nu de whitepaper!